Zaterdag 3 september

Om 9 uur weer de gang er in en na 10 km komen we sluis Sülfeld tegen die we zonder noemenswaardig oponthoud passeren. Dan maken we nog een tussenstop dwars van het Stichkanal naar Salzgitter op km 213. De stop is meer om Lola de gelegenheid te geven d’r behoefte te doen want we weten nog niet tot hoelang we doorvaren. De pauze van 1 tot kwart voor 2 benutten wij dan ook om te lunchen en dan gaan we met gezwinde spoed weer verder met kilometers maken. Als we om goed 5 uur aan het Stichkanal naar Hildesheim zijn op km 183 houden we het voor gezien omdat we hier kunnen vastmaken alhoewel het niet speciaal voor de recreatie vaart is. Maar de twee laatse palen staan wat dichter bij elkaar zodat het voor ons wel te doen is. We zijn weer 62 km opgeschoten en met die 10 km van gisteren blijven er nog 84 km over tot Minden.

Zondag 4 september

De dag begint nat en het is zwaar bewolkt en de temperatuur is 17 graden als we om half 9 los maken. Een uur later komen we sluis Anderten tegen waar we gelijk in kunnen varen achter een Pool. We gaan hier 14,7 meter naar beneden en varen om 10 uur uit. We blijven achter dat schip aanvaren want onze vaarsnelheid en die van hem liggen ongeveer gelijk. We varen Hannover door maar als we in Hannover –Linde zijn op km 150 gaan we even tegen de kant voor Lola. We hebben al de nodige regen gehad maar nu is het gelukkig even droog en gaan we het proberen. Echter het is niet van lange duur want de lucht wordt zwart en daar is de volgende bui alweer dus zijn we na 20 minuten alweer onderweg. Even later klaart het weer op en gaat zelfs de zon schijnen zodat we denken er van af te zijn maar dat blijkt een misrekening. Tegen 4 uur wordt het zo donker en gaat het zo hard regenen dat de lichten aan moeten en daar we geen ruitenwisser hebben is het zicht zeer beperkt. Gelukkig is er ook niet veel vaart zodat alles zonder problemen verloopt maar leuk is anders. We kijken ook uit naar een geschikte ligplaats voor ons maar waar een kade is is het alleen voor beroepsvaart en daar staan de palen te ver uit elkaar om goed vast te kunnen maken. De spudpalen doen hier geen dienst daar we overal meer als 3 meter water onder het schip hebben. Dus varen tot er wel een geschikte plaats is en die vinden we dan om 6 uur in Berenbusch op km 107. Door de vele uren hebben we vandaag nog eens 75 km gedaan zodat er voor morgen maar 7 km overblijven.Sluis Anderten

Maandag 5 september

We slapen uit en zijn pas om 10 uur aan de gang. Het weer is guur met veel wind en af en toe wat regen. In Minden maken we vast en gaan de stad met een bezoek vereren. We gaan om half een van boord want we moesten eerst nog een bui over ons heen laten gaan. Het is ongeveer een kwartier lopen en dan sta je in het centrum van de stad. Lola blijft aan boord om op te passen en zijn wij vrij om overal in te gaan. Bij de info halen we een stadsplan met de route van de bezienswaardigheden en dan kan de stadswandeling beginnen.We zijn al verschillende malen langs Minden gevaren maar we waren nog nooit in de stad geweest. Een gemis want het is zeker de moeite waard. Een oude binnenstad met veel monumentale gebouwen en wel 4 kerken waaronder een Dom. Het is ook wel een levendige stad ondanks dat het maandag is en er toch ook wel het een en ander gesloten is maar zoals eerder vermeld zijn we toch niet van die museum bezoekers. Het weer wordt steeds beter de wolken trekken weg en de zon staat te schijnen. We doen nog her en der wat inkopen en eten ter afwisseling eens fish and chips en keren om 4 uur weer huiswaarts. O ja we hebben na rijp beraad besloten om morgen via de Weser onze reis te vervolgen. We gaan dan via Bremen dan Haren-Ems en via het Haren-Ruttenborgkanaal Nederland weer binnen.Alles in Minden