Donderdag 25 augustus

Vandaag varen we naar Caputh waar familie van Thea woont. Maar eer het zover is gaat Thea bij Kaufland op onderzoek uit want dat is een super die we nog niet kennen. Niet dat we iets speciaal nodig hebben maar meer uit nieuwsgierigheid. Dan gaan we ’s middags nog even lunchen bij het restaurant bij ons voor de deur en om half 3 is het dan zover dat we kunnen vertrekken. Om kwart over 3 zijn we al in Caputh waar ze een plaatsje voor ons gereserveerd hebben bij pension Wolff. Die heeft een aanlegsteiger waar wat kleine bootjes een ligplaats hebben maar wij kunnen aan de buitenkant er langs gaan liggen. Wel op ons eigen palen anders drukken we het steiger in elkaar maar we hebben in ieder geval landgang. Even later komt haar neef opzij met zijn zeilboot die aan de andere kant van het meer ligt. Van oorsprong een Nederlands bootje uit Heeg met twee zijzwaarden. Nadat we het hebben bekeken vaart hij weer terug naar zijn eigen ligplaats en zijn we uitgenodigd om vanavond ergens te gaan eten. We komen met z’n vieren terecht bij een restaurant aan het veer van Caputh en na gegeten te hebben drinken we nog een afzakkertje bij hun thuis.

De “Louise van Heeg”
Ligplaats in Caputh

Vrijdag 26 augustus

Het wordt vandaag weer een tropische dag dus houden we het zo rustig mogelijk. De familie is druk bezig de boot vaarklaar te maken en vol te laden want ze gaan morgenvroeg vertrekken. Ik maak een flinke wandeling met Lola door het bos en kom langs het vroegere buitenhuis van Albert Einstein. Dat is alleen in het weekend geopend voor bezichtiging maar daar zijn we in 2008 al geweest. Verder springen we wat vaker te water als het aan dek te warm wordt. In de felle zon wordt een temperatuur gemeten van rond de 40 graden maar bij ons op het achterdek zitten we min of meer in de schaduw en met een klein zuchtje wind en zoals gezegd af en toe een plons is het wel uit te houden. Alleen binnen loopt de temperatuur gigantisch op en we hopen maar dat het vanavond toch wat af koelt. We gaan bij de familie in de tuin BBQ en die hebben de sproeier aanstaan en dat geeft een heerlijke verkoeling. Als we hun verlaten en we komen op straat merken we pas dat het nog steeds goed warm is. We laten vannacht de ramen open en zelfs de deur blijft open om toch nog wat frisse lucht binnen te krijgen al is het maar in de loop van de nacht. Voor het slapen gaan eerst nog maar een flink eind zwemmen zodat de lichaamstemperatuur al een stuk omlaag gaat en dan maffen.

Zaterdag 27 augustus

De familie is al vroeg vertrokken en om half 12 houden wij het ook maar voor gezien. We varen weer terug naar onze ligplaats van zondag aan de damwand kade bij de Glienicker Brücke. Er is daar een happening met oude auto’s en klassieke bootjes bezig dus zodra we liggen lopen we er naar toe. Het is weer een tropische dag en er is veel volk op de been. We lopen door het nieuwe park en daar is het ook een drukte van belang met op de ligweiden langs de Heiligersee de nodige badgasten/zonaanbidders. Ze houden er een rally maar ook is er een gedeelte waar oldtimers te koop aangeboden worden. De prijzen variëren van 9500 € tot 250000 € dus keus in overvloed. We hangen daar een paar uur rond maar lopen dan weer terug zodat we wat kunnen zwemmen en voor de rest slowdown.

Theater PotsdamPotsdamHistorische bootjes
Mercedes Pagode Theo’s droom

Deel Glienicke Brücke

Zondag 28 augustus

Vandaag houden we een rustdag want weer is het tropisch warm alhoewel er meer wind staat. Om half 12 maken we los en gaan een rondje varen want tussen half 12 en 12 is er een ligverbod. We maken een rondje over de Lehnitzsee en de Krampnitzsee waar het wemelt van de bootjes. Ze liggen wel allemaal ten anker want er is geen aanmeer mogelijkheid zodat je aan de wal kan. Na een goed uur keren we weer terug naar onze ligplaats en gaan nog wat zwemmen. ’s Avonds gaat het onweren en valt er weer de nodige regen