Woensdag 24 augustus

Inderdaad vandaag wordt het warm tot zeer warm. We gaan met Lola park Sanssouci verkennen waar we min of meer dwars vanaf liggen. Als we om half 10 vertrekken is de temperatuur al behoorlijk opgelopen maar in het park zullen we wel grotendeels in de schaduw lopen. Bij de ingang nemen we een kaartje met de plattegrond van het park mee om niet te verdwalen. Er staan een paar routes op aangegeven en de langste, met een duur van ca 4 uur loopt langs alle bezienswaardigheden. We komen het park in bij Schloss Charlottenhof en het volgende object is het Nieuwe Paleis met daarachter de Universiteit van Potsdam dat ook wel een paleis lijkt. Dan het Orangerieschloss en dan als hoogtepunt Schloss Sanssouci met daarachter een historische molen naar Hollands voorbeeld die sinds 2006 ook weer in gebruik is. Verder kom je nog de Friedenskirche tegen het Chinesisches Haus en de Römische Bäder om alleen maar de hoogtepunten te noemen. Het is voor ieder die ooit deze richting op komt zeker de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. Je kunt alle gebouwen ook nog bezoeken tegen entree maar wij hebben alleen gelopen en even koffie gedronken bij de historische molen. Toen we bijna aan boord waren hebben we bij een shoarma tent wat gegeten en waren om half 3 terug. Dus uit en thuis 5 uur onderweg maar toen we aan boord kwamen leek het wel een broeikast met binnen 37 graden en op de buitentemperatuur meter, die overigens in de felle zon lag, zelf 47,3 graden. Dus eerst alles maar open gezet en op het achterdek in de schaduw en een klein briesje uit zitten puffen.
Moerascipres met luchtwortels

Neues PalaisUniversiteitsgebouw achter het Nieuwe PaleisOrangerie ze zijn net gerestaureerde beelden aan het terugbrengen
Hollandse Molen
PrieeltjeBuitenbadkuip ?

Kleding in steilSchloss SanssouciChinese huis

Bij het Romeinse badhuisOudste boom uit 1790 bignonia catalpa (met bonen)Ook veel bloemen