Dinsdag 23 augustus.

Wat het weer toch veranderlijk is. We lopen met Lola eerst nog naar het Belvedere op de Pinksterberg als het begint te motregenen. Niet dat je er echt nat van wordt maar toen we wakker werden scheen de zon en als je dan om kwart over 9 gaat lopen begint het te miezeren. Als we om half 10 bij het Belvedere aankomen, blijkt deze pas om 10 uur voor het publiek toegankelijk te zijn dus maar wat rondgelopen door het bos. Lola mag niet mee naar binnen dus die wordt vastgebonden aan een hek. In het begin blafte ze wat en hoorde je wat gejank maar dat ging toch vrij spoedig over zodat we met een gerust geweten onze rondgang konden vervolgen. Als je boven op de toren staat heb je een mooi uitzicht over de omgeving alhoewel het zicht behoorlijk beperkt werd door de motregen. Al met al waren we om half 12 terug om eventueel een boete te voorkomen maar voor we weg voeren hebben we eerst maar koffie gedronken. Vandaag gaan we dus echt naar Potsdam en rekenen erop daar een ligplaats te vinden. Maar voor we daar arriveren, zien we een steigertje van de Aldi dus daar maar even vastgemaakt om de voorraad aan te vullen. Daarna door naar de ligplaats in Potsdam en daar is het vandaag druk maar omdat we palen hebben kunnen we ons nog op het laatste stukje instaleren. Vanmorgen liepen we nog in de regen en nu begint zowaar het zonnetje nog te schijnen. Voor morgen wordt een warme tot zeer warme dag verwacht maar dat roepen ze al een paar dagen en iedere keer schuift het op dus we wachten het maar af.

Volkstuintjes “Bergop”
Belvedere Trap in het Belvedere

Belvedere Mooi huisBrauerei Meierei
Glienicke Brücke
Schloss Babelsberg
Flatowtoren