Donderdag 18 augustus

De dag begint bewolkt dus lijkt het een mooie dag te worden om de dekken te verven. Niet zo heet dat er druppels van je hoofd op het dek vallen. Thea gaat op de fiets naar de stad want ze wil nog naar de KU-dam. Het is of de duvel er mee speelt maar als ik halverwege aan een kant ben begint het te druppelen. Niet vanaf m’n hoofd maar vanuit de lucht dus een pauze inlassen want het ziet er niet naar uit dat het doorzet. Maar bij m’n tweede poging blijft het niet bij druppelen maar gaat het even echt regenen dus hebben we nu een stukje dek dat anti slip is. Nog maar een keer gewacht maar iedere keer als ik denk nu gaat het wel begint het weer te druppen. Dus alles maar opgeborgen en hopen dat het morgen een betere dag wordt.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche
In de Gedächtnis Kirche
KerstwinkelDe Sehnsucht uit Oranienburg komt langs

Vrijdag 19 augustus

Het is inderdaad mooi weer, het zonnetje schijnt al vroeg dus gauw beginnen. Maar de temperatuur loopt ook hard op en eer ik met de kant die in de zon ligt klaar ben is het al 30 graden en drupt m’n hoofd alweer. Lekke koppakking zeker. De andere kant ligt nog in de schaduw en gaat wel iets beter maar ben toch blij dat het achter de rug is. De dekken zijn nu weer blauw al is het niet wat ik er van verwacht had. Thea is weer de stad in geweest want ze wilde een bezoek aan het Sony centrum brengen en gelijk het nieuwe winkelcentrum bekijken. Het telt 3 verdiepingen en er zijn zo’n 300 zaken in ondergebracht dus kan je je er wel enige tijd zoet brengen.

SiegessäuleKoepel van het Sony-CenterVroegere Kaisersaal laatste deel van het hotel Esplanada wat in zijn geheel 75 meter verplaatst is en waar het Sony Center zogezegd omheen is gebouwd
Legoland

Een stuk van de Muur op de Potsdammerplatz25 jaar Duitse Eenheid

Zaterdag 20 augustus

Vandaag begint de dag weer bewolkt maar als we om half 12 in Spandau aankomen is het weer zonnig geworden. We lopen maar weer eens de stad in en daar het markt is wordt er van alles meegenomen. Groente, fruit en verse vis zijn zo de belangrijkste ingrediënten. Tegen de avond begint het hard te regenen en dat houd behoorlijk lang aan wat onze plannen om in de stad te gaan eten een beetje in de war stuurt. We willen wel gaan eten maar niet al te nat worden dus hebben we een dilemma. Maar gelukkig tegen half 8 gaat de regen over in wat gespetter af en toe en kunnen we alsnog onze magen gaan vullen. Natuurlijk mag een Italiaans ijsje als toetje ook niet ontbreken al is het weer er niet naar.